AKTIVNOSTI

KOLESARJENJE

Kranjska Gora je znana po odlično urejenih kolesarskih poteh. Obiščite Belopeška jezera na italijanski strani ali se brez veliko truda povzpnite na Vršič ali Tromejo. Preživite čudovit dan v naravi in ob tem ostanite dovolj spočiti za večerna druženja.

KOLESARSKA POT OD MOJSTRANE DO BELOPEŠKIH JEZER

V Bližini Trata Resort-a, se nahaja ena najlepših kolesarskih poti v Sloveniji- Kolesarska pot Jureta Robiča.  Speljana je po nekdanji železniški progi iz Mojstrane skozi Kranjsko Goro do Rateč in naprej v Italijo do Belopeških jezer in Trbiža. Je del kolesarske poti D-2, ki povezuje Hrvaško in Italijo. Če boste krenili na pot od nas, se boste priklopili na pot približno na sredini, levo se boste odpeljali proti Mojstrani, desno pa odkolesarili proti Kranjski Gori. Pot je zelo slikovita, saj deloma poteka po opuščeni železniški progi, prek mnogih mostov in skoraj v celoti ločena od motornega prometa. Brez hudih vzponov, z okrepčevalnicami in lepo urejenimi počivališči je primerna tudi za otroke. Pot je nezahtevna, asfaltirana, oziroma tlakovana. Ob poti boste uživali ob pogledu na gorske vršace, se osvežili ob reki Savi, če boste imeli srečo, boste v ogradah ob poti občudovali konje, koze, ovce…

Kolo-piktogram

26 km

2-Stopnja

LAHKA

Galerija

OD NAS MIMO JASNE NA VRŠIČ

Od “Trate” odkolesarite po D-2 proti Kranjski Gori in skrenete ob reki Pišnici proti Jasni. Pri jezeru si lahko privoščite počitek in ohladite stopala v ledeni vodi. Tisti malo bolj ležerni rekreativci lahko naredite krog okoli jezera Jasna in se vrnete v apartmaje Trata, tisti malo bolj zagrizeni špotniki pa se lahko poženete v boj s klancem in osvojite gorski prelaz Vršič. V prvi svetovni vojni zgrajena cesta, ki povezuje Zgornjesavsko dolino z dolino Trente na primorski strani, je postala pojem kolesarskih vzponov in je priljubljena tema med kolesarji. Vzpon ves čas poteka po asfaltirani avtomobilski cesti in temu primerno je potrebno prilagoditi vožnjo. Od Jasne do Vrha je 24 ovinkov. Priporočamo pa, da si kljub športni vnemi ob poti ogledate Rusko kapelico, ki je posvečena ruskim vojakom, ki jih je zasul snežni plaz med gradnjo ceste na Vršič.

Kolo-piktogram

15 km

2-Stopnja

VZPON

Galerija

KOLESARSKA ENOSLEDNICA TRAIL 1994

1994 je nova proga z najprestižnejšim pedigrejem, saj so se slovenski tekmovalci v disciplini Cross po zelo podobni trasi vozili že daljnega leta 1994, zato tudi ime ne preseneča. Proga je popolnoma prenovljena in prirejena potrebam t.i. all mountain kolesarjem. Proga ponuja dva vzpona in spusta, ter povezuje začetek Trail parka Drčev rut z že uveljavljeno progo Kinder Surprise. Označevalne table vas do proge vodijo že od križišča pri jezeru Jasna, kjer se navkreber povzpnete do začetka spusta nad jaso Drčev rut, do katere sledi kratek a zabaven spust. Sledi drugi vzpon ter lahkotna vožnja do naslednjega spusta, ki se z obilo zabave spusti do vlake po kateri se dvignete nazaj na makadamsko, po kateri nadaljujete vzpon vse do zadnjega spusta z imenom Kinder Surprise.

2-Ura

60 MIN

2-Stopnja

ZAHTEVNA

Galerija