AKTIVNOSTI

SMUČANJE

KRANJSKA GORA

Smučišče Kranjska Gora pod nepozabno kuliso mogočnih Julijskih Alp, s svojim južnim robom sega v Triglavski narodni park. Žičnice in proge so povezane v sistem 6 sedežnic in 13 vlečnic, po pobočjih Vitranca vse do Planice, v nadmorski višini od 800 m do 1215 m. Dodatna prednost kranjskogorskih smučišč je izjemna dostopnost in raznolikost, od prog za popolne začetnike, do prizorišča za svetovni pokal Vitranc. Predvsem pa je Kranjska Gora poznana kot družinsko smučišče, saj imate, od vznožja smučišča, pregled nad celotnimi manj zahtevnimi progami. Vzdušje ob vznožju smučišča dopolnjuje bogata gostinska ponudba. Kranjska Gora je poznana po izvrstni smučarski šoli in kvalitetnih učiteljih.

Avto

4 km

sedeznica

5

Vlecnica

12

Proge

30 km

Galerija

VELIKA DOLINA

Idealno smučišče za otroke in začetnike, ki je velik del dneva obsijano s soncem. Smučišče Velika dolina je del sistema smučišča Kranjska Gora, vendar lahko smučarsko vozovnico kupite samo za ta del, kar je zaradi nižje cene vsekakor dobrodošlo.

Avto

6,8 km

sedeznica

1

Vlecnica

3

Proge

3 km

Galerija

MOJSTRANA

Smučišče Mojstrana se nahaja na severni strani  pobočja Mežaklje. Ob zadostni snežni odeji, lahko sezona  traja tudi do tri mesece. Je smučišče lokalnega značaja, primerno za družine. Na smučišču deluje lokalna smučarska šola. Poleg proge se nahaja snežna plaža z barom. Na smučišču se je prepovedano sankati.

Avto

10 km

Vlecnica

1

Proge

700 m

Galerija

VIŠARJE

Smučišče Višarje oziroma Tarvisio – Monte Lussari obsega 25 km urejenih smučarskih prog, na nadmorski višini med 760 in 1760 m.n.v. Smučišče se lahko pohvali z dobrimi snežnimi pogoji in odlično lego, zato se je smučarski center tekom let razvil v enega izmed najbolj sodobnih smučarskih centrov v Vzhodnih Alpah. Smučišče Višarje smučarjem nudi proge vseh težavnostnih stopenj, tako za začetnike, kot tudi za profesionalne smučarje. Smučarske proge na smučišču so vedno zgledno urejene in se uvrščajo med smučarske proge najvišje kvalitete.

Avto

25 km

Gondola

1

sedeznica

8

Vlecnica

3

Proge

25 km

Galerija

SELLA NEVEA-KANIN

Povezano smučišče Sella Nevea (Italija)-Kanin (Slovenija) smučarjem nudi 30 km prog, katerih vrh je na 2.300 metrih nadmorske višine. Lahkih prog je skupno 6 km, srednje težkih 22 in najbolj zahtevnih 2 km. Od žičniških naprav so 3 gondole, 4 sedežnice in 2 otroški vlečnici.

Na delu smučišča Sella Nevea se ob ugodnih snežnih razmerah da smučati vse do doline, vendar pa je ta stran smučišča do konca februarja senčna. Visokogorsko smučišče Kanin, ki se kopa v soncu je ob ugodnih snežnih razmerah odprto od decembra in vse do prvega tedna v maju. Smučarske karte za Sella Neveo pa ob doplačilu veljajo tudi na slovenski strani.

Avto

40 km

Gondola

3

sedeznica

5

Vlecnica

2

Proge

30 km

Galerija