AKTIVNOSTI

TEK NA SMUČEH

GOZD MARTULJEK

Skozi okno apartmaja preverite vremenske razmere in dobesedno s kavča skočite na tekaško progo, ki se nahaja čez cesto Trata Resort-a. Proga poteka po ravnem terenu, v dolžini 1500 m in se ponaša z enkratnim pogledom na gore. Primerna je tudi za začetnike. Tekaška proga v Gozdu Martuljku je urejena v kolikor vremenske razmere to dopuščajo. Vstop na progo je brezplačen.

Hoja

50 m

tekaska

1500 m

Galerija

RATEČE-PLANICA-TAMAR

Rateče so znane kot eno najbolj priljubljenih smučarsko-tekaških središč v Sloveniji. Na ravninskem delu ob mejnem prehodu so po poljih speljane lažje proge in so povezane tudi s progami v sosednji Italiji. Bolje pripravljeni tekači se lahko poženejo proti Planici in naprej v čudovito dolino Tamar pod strme stene Jalovca in Mojstrovk. Ledeniška dolina Tamar je znana po izredno dolgi zimi, in vabi tekače od decembra pa vse do aprila. Tekaška proga je speljana tudi od Rateč mimo Podkorena vse do Kranjske Gore, kjer je del prog osvetljen tudi za nočno rekreacijo. Skupno je urejenih preko 30 km tekaških prog. Vstopnina oziroma smučarska karta velja za vse proge na slovenski strani, za Italijo je potrebno doplačati.

Avto

9 km

tekaska

30 km

Galerija

KRANJSKA GORA

Na velikem travniku med središčem Kranjske Gore in glavno cesto proti Ratečam je urejen 1 km dolg krog, ki je osvetljen tudi v večernem času. V dobrih snežnih razmerah je tekaški poligon povezan s sitemom prog v Ratečah.

Avto

4 km

tekaska

1000 m

Galerija